Nostalgi

Publicerat: 2010-05-13 | 22:12:11 i Allmänt

Jag och fredrik har varit och strosat i valbo idag, köpt lite tröjor och lite leksaker. Fredrik köpte bland annat två fiskespön och jag köpte ett twisterband. Fredrik har även varit och fiskat idag, men jag har sällan tålamod för att orka med sånt så ja stannade hemma och kom en timme senare med fika,
lagomt till att fredrik skulle gå hem igen.

MEn framförallt så har jag köpt ett twisterband och jag kommer inte ihåg riktigt hur man gör, en standard variant finns på baksidan av kartongen, och sen minns jag att man skulle höja så det vart svårare och svårare. Skulle vara kul om någon kan några ramsor eller egna steg.

Men eftersom inte det vart någonting, va ja tvungen att göra ett mindre gummiband och leka lite. Jag har gjort kaffekoppen, eifeltornet, och slipsen. Men även de här kunde man göra två personer på olika sett.
Hittade precis en länk till en sida där man kan få idéer: http://www.alysion.org/figures/introkids.htm


Malinträning

Publicerat: 2010-05-12 | 11:25:14 i Vivan & Moa

Vi hade våran första träning för malin igår. Synd bara att varken jag eller moa orkar springa, vi ska försöka jobba mer på de. De va riktigt roligt att komma ut och träffa folk. Skratta lite med varandra och mysa i kvällssolen.

De va lite kul för Moa tycker i vanliga fall väldigt bra om slalom men inte om den platta tunneln. Men i början när vi skulle in i slalom så ginade hon och sprang till platten istället. I slutet av träningen fråga malin om vi skulle träna platten i stället och tur va ju de. Moa sprang in som vanligt, viftade på rumpan och väntade på att matte snart skulle komma och lyfta på skynket.
Men den här gången sa malin att jag inte skulle göra det, jag skulle vänta ut henne. Ropa och klappa och locka tills hon kom ut av sig själv. Och trot eller ej men tillslut gick det.

Jag ska upp på torsdag tänkte jag och träna lite mer, hoppas någon följer med så de kan se till att hon inte baraspringer runt. Felet har inte varit att hon va rädd, utan att hon inte har förstått ad hon ska göra, därför har hon bara väntat på att jag ska hjälpa henne ut :)


Fästingskydd

Publicerat: 2010-05-12 | 11:15:36 i Vivan & Moa

Vad ska ni använda för fästing skydd i sommar?Scalibor
, det vita halsbandet som går att köpa receptfritt på apoteket för ungefär 240 kr. Dock är det gifter i halsbandet vilket många hundar reagerar på. Dessutom bör man tvätta händerna efter att man har tagit i halsbandet så man inte får på sig gifterna. Håller ett halvår.
Frontline, finns både som droppar som man ska aplisera i nacken och som en spray som ska sprayas på pälsen. Dropparna kostar allt mellan 200-300kr beroende på vilken sort man ska ha, de håller i 4 veckor (mot fästingar). Detta tappar verkan om hunden badar med det. Sprayen räcker mellan 3-5 veckor och kostar 160-270kr beroende på modell. Köps också på apoteket.
Expot, finns också på apoteket. Det är en dropp-lösning lika som frontline men är betydligt starkare. Kostar mellan 140-330kr och räcker 4 veckor. Effekten avtar om hunden badas i schampo. Upprepa behandlingen tidigast 7 dagar efter senaste behandling.
Bärnstenshalsband är helt giftfritt och kan användas år efter år (?). Det kostar ungefär 350kr. Jag är skeptisk till detta, men jag vet egentligen ingenting om de.

Tic-Clip, är laddad med bioenergi som skapar ett oscillationsfält runt ditt husdjur som stöter bort skadeinsekter i två år. Det kostar 340kr och sitter i ett halsband rund hundens hals. Helt giftfritt och tål bad. Det tar dock 20 dagar innan det når full effekt och om man tar av brickan så atr det ett atg innan den börjar verka igen. Alltså inte passande för hundar som tränar och tävlar mycke.
Scudo pet, kostar ungefär 250kr och räcker i ca ett år. Brickan är helt giftfritt då det är ett tickande ljud/ultraljud som kommer ut från dosan och avskräcker ohyra och även små gnagare. Går att ta av delar av dagen (vid utställning eller andra tävlingar) men fungerar bäst om det är i närheten av hunden hela dygnen. Om hunden använder en speciell sovplats, kan brickan ligga i den under natten. Dessutom har dosan en räckvidd på 1,5 m vilket innebär att man bara behöver köpa en om man har hundarna i koppel och så får man själv ett litet skydd. Den ska även finnas i en variant för människor och räcker då för 3 m.

Lutar nu mest mot frontline eller Scudo Pet. Men jag tror att dosan kan komma ivägen då Moa inte gärna har halsband på sig (de kliar) men och andra sidan vet jag inte om jag vill hålla på och krångla med droppar hela sommaren. Vivan brukar inte få lika mycke fästingar, då hon inte kryper i dikena som Moa gör.


Årets första offeciella tävling

Publicerat: 2010-05-10 | 19:47:17 i Vivan & Moa

I helgen har jag och vovarna varit på agilitytävling i gävle. På lördagen åkte vi dit till 20 över 7 och de va svinkallt. Det va soligt hela dagen, men de vart aldrig riktigt varmt för de blåste konstant kallt. Men eftersom de va så mycke hundar med på tävlingen så tog det väldigt lång tid. Stor heder till de hundägare som tävlade i första och sista loppet, vissa stackare kom inte hem förens i 8 tiden på kvällen.

Moa va anmäld till ett hopp- och ett agilitylopp både lördag och söndag. På lördagen började vi väldigt segt, Moa lunkade även när vi busade och lekte på sidan. Och när vi kom ut på banan så vart allt väldigt konstigt för henne, hon gick fram och kollade på nummerskyltar och bara smålunkade genom hela banan. Platten va också med, så vi diskade oss i båda loppen. Men de spelar ingen roll för oss, huvudsaken är att hon börjar tycka att det är roligt även fast det är mycke stoj på sidan om banan.

På söndagen gick de lite bättre, vi tog nån timmes sovmårgon och kom dit i 9 tiden, idag va även fredrik med som moraliskt stöd (återbätalning för alla crosstävlingar jag har kollat på). Idag blåste det ingenting, så det kändes betydligt varmare när solen tittade fram. I första loppet märkte jag att det gick lite fortare än de gjorde på lördagen, och vi kom runt med tio fel och 7,45 s i tidsfel. Men enda anledningen till att vi kom runt va ju att platten va borta. Däremot stannade hon och luktade på slalompinnarna vilket hon inte har gjort innan, brukar ju ta dem bra. I sista loppet diskade vi oss (åter för platten), men nu hade hon högre fart, så de va riktigt kul att se. Då har de iaf gått åt rätt håll i helgen. Dessutom hade hon riktigt hög fart och snäva ingångar in i slalom när vi lekte efter loppet på sidan. Så jag har investerat i några fler råttor (kattleksaker) till kommande utmaningar som behöver extra peppning.

Att träna på:
* Platten (ett långtidsprojekt för oss) 
* Träna med mycke folk runt omkring och kanske åka med och kolla på när andra tävlar. Så Moa och jag kan leka och ha roligt bland annat folk. 
* Att leksaken finns i mål (kanske att råttan kommer flygande efter fyra hinder på träningen).

Även ett tack till Vivan som har frysit hela helgen för att stötta Moa och mig :)


Barnsaker

Publicerat: 2010-05-10 | 19:19:18 i Allmänt
Vi har börjat med lite inhandling av de största barnsakerna nu. Vi har inte tagit några egna bilder än,  men ni kan se dom som va i annonserna

För några veckor sen va jag och köpte ett begagnat skötbord i Hagaström för 300 kr.
Det kommer från början från IKEA. Tyvärr fanns det inte någon dyna med,  men de brukar ju bara kosta 70kr ungefär.
Dessutom kan de ju vara fräsht att köpa en ny sån.

Egentligen hade vi tänkt vänta lite med att köpa saker, men de här skötbordet va precis så stort att det skulle få plats bredvid våran duschkabin i badrummet och då gick de inte att vänta längre.


När jag väl hade kommit igång att köpa saker så va de inte längre så lätt att låta bli. Jag började kika på barnvagnar, bilbarnstolar och en massa andra saker. Så idag åkte jag till Storvik där de fanns en vagn som jag va sugen på.

Det är en Herqules, vilket är ett märke som Emmaljunga skapade för några år sedan, för att testa bland annat nya ram och bromssystem. (De skapade ett annat märke för att inte förstöra deras varumärke om det inte sålde nå bra. ) Men de vart så nöjda med de nya funktionerna att de slutade producera Herqules och började använda tekniken på Emmaljungas egna sortiment istället. Något som är bra är att det skulle gå att använda emmaljungas produkter och reservdelar till den här vagnen.Jag köpte vagnen för 1300kr, årsmodell 04, men den är enbart använd i totalt ett halvår och sen har den stått i ett förråd. Den va varken solblekt eller sliten. Det följde med en åkpåse som man kan använda när endast sittdelen används. Bälte, myggnät, skötdyna och regnskydd. Sen finns det en Stor varukorg och många smarta fickor överallt. Liggdelen som ska användas i början är en mjuklift med en hård, uttagbar botten. (åkpåsen va trasig i dragkedjan men den har vi redan lämnat in och ska få fixat för max 200kr, vilket va så mycke som jag prutade).

RSS 2.0