Blogg tips

Publicerat: 2011-06-21 | 12:42:37 i Allmänt
De finns några bloggar som jag är helt beroende av och måste läsa varje dag. Jag tänkte ta och dela med mig av några av de bästa.
Den första är "Happy days" skriven av josefin, hon är fotograf och tar otroligt fina kort. Bloggen handlar om hennes vardag och man kan läsa allt från inredning, utflykter husbygge och framförallt så kommer hon har en fotoskola varje torsdag minst 10 veckor fram där man kan få läxor för att bli bättre på att fotta och bildredigera.
.
Den andra hittade jag igår, "Rusta upp" och har läst ända bak till december förra året, jätte mycke inspiration. Har bland annat gjort en  helt fantastisk lekpark till sina barn i trädgården.
.
Den tredje är också en relativt ny blogg som jag förljer om "elin och alva". Med färgsprakande äventyr. Det är faktiskt på grund av alla färger som jag följer den, jag blir så glad av att se hennes dotter och deras hem, en riktig färgklick.
Hoppas att ni går in och kollar på dessa bloggar, jag kan varmt rekomendera de. Ni kan antingen trycka på länken i texten eller i menyraden under länkar.

Orogami

Publicerat: 2011-06-19 | 13:03:36 i Allmänt
idag har vi haft en riktig slappdag, kollat på tigers film på tv och damsugit, sen har vi turats om att leka med river så den andra har kunnat pyssla, de vart lite orogami vikning. Den blåa fågeln har jag gjort och fredrik gjorde den gröna skräcködlan och julhjärtat :) fina va? de finns filmer på youtube som visar hur man gör, perfect för då kan man pausa och vika hela tiden.
snart ska vi till rivers farmor och farfar och äta tacos :) mmm va gott

lager 157

Publicerat: 2011-06-17 | 20:38:23 i Allmänt
skynda fynda på lager 157s sommar rea, de vill tömma lagren och säljer ut massor för 15,70kr max 5 plagg per kund

Rest sig

Publicerat: 2011-06-17 | 19:36:39 i River
idag reste sig river upp mot soffan helt själv, vi bara kollade så han inte skulle ramla. Sen när han står så ger han ifrån sig ett riktigt glädje tjut JHÄ, och så klappar han med händerna på soffan (vivan som satt precis där vart lite småförskräckt)

Rea

Publicerat: 2011-06-16 | 18:00:31 i Allmänt
vi har varit ute och åkt hela dan idag. Först va vi förbi hedesunda och handlade crossgrejor till fredrik och sen va vi i valbo och handlade åt river och mig. Jag hade vela köpt lite kläder men man blir ju så stressad av att handla med de två :) så de blev bara två bh:ar och strumpor. River däremot fick jätte mycke, ja räknade ut nu att de vart 45kr/del i genomsnitt. 2 kortärmade och 5 långärmade bodys och ett par skor och byxor. Sen fick han även en leksak på ikea när vi va in och åt. jag tycker om färg och mönster
altanen blir som den är nu fast att vi frächar till den, och så får vi fixa ett slags lusthus/växthus ute på gårn om ett par år som vi kan grilla i på kvällarna ;)
Vi har tagit fram en gammal leksak som fredrik gungade i som liten, men den syns knappt för den har blivit säkerhets-stoppad med strumpor och dyligt så den blir mjukare, men kul är den (föresten syns den nya leksaken längst ner till vänster på bilden, de är ett hus med klossar)

Altan

Publicerat: 2011-06-08 | 22:44:24 i Renovering
Jag skulle vilja glasa in baksidan och göra i ordning så man kan ha mysiga grillkvällar där långt in på sensommaren. Det är så tråkigt med alla mygg som kommer på kvällarna. Sen skadar de ju inte att ha lite skugga att smita till när river ska fika mitt i allt lek på baksidan.
Så här ser det ut nu.. inte så fint och staketet är livsfarligt så de måste göras om oavsätt. delen till vänster består av en liten sittdel där man får plats med en liten cafegrupp bara sen är det en smal gång på mitten.
Om vi ska ha tak till den högra delen på kortet måste vi sänka golvet där för annars blir takhöjden alldeles för låg och man måste krypa längst ut.
Jag tycker att de är jättesvårt att komma på hur jag vill ha det, så jag ber om kommentarer nu.
Några funderingar:
1 ha kvar som det är i dagsläget, men fixa staketet och pinnarna som håller upp altanen.
2 ha kvar samma storlek men att sänka ner golvet till höger och glasa in den delen, samt gör en trappa i den smala gången
3 gå ner från trappen ungefär som nu och ha en separat ingång till den högra delen som då är nersänkt så det blir som ett litet lusthus (en egen byggnad mot huset)
Ni fick tre olika alternativ och om nån av de verkar bra skriv de, men om ni har en egen idée så skulle jag uppskatta att höra de, som sagt är det svårt att veta hur man kan göra och jag har kört fast

22.30

Publicerat: 2011-06-05 | 22:52:52 i Allmänt
idag har vi haft en mysig familjedag, först vaknade vi i 9 tiden och låg och kollade på barnen i bullerbyn i en timme sen vart de lilla jönssonligan och kornflakescupen.Innan den sena lunchen kom ingrid och lennart på kortvisit för att hämta hem sågen.
sen tog vi oss i kragen och bestämde oss för att göra lite nytta. vi skulle åka in till sandviken och handla och till högbo på promenad. Men när vi kom till sandviken märkte vi att ingen hade tagit med sig pengar, småpengarna i bilen räckte inte ens till en pinnglass :(
.
Men de vart en promenad runt sjön i högbo och sen en lekstund i parken, vi åkte rutchikana och gungade och kollade på djuren (tänk va mycke kul man kan göra bara man har ett barn att skylla på).
Lagom tills vi skulle åka hem ringde ingrid och bjöd hem oss på tacos.. mmm va gott de va.
.
När vi åkte till högbo så somnade river i bilen, men hann bara sova i 5 minuter, sen när vi skulle flytta han till vagnen vart han för störd och kunde inte somna om, vilken resulterade i att river inte har sovit sen 11-12 på dan vilket är alldeles för lite för han än. Men vid 9 somnade hann och jag trodde blint att de va för kvällen, men 22.30 när jag tänkte gå och lägga mig hör jag honom gny, jag går in och ger honom mat (som jag brukar) och lägger honom på sängen igen (som jag brukar) sen börjar han snurra runt i sängen tills han vänder sig på mage, kollar upp på mig med stora ögon och ler. River är super pigg och vil nu va upp och leka :( alltså de går inte att hålla river upp för att han sen ska sova längre, han kan räkna sina sovstunder

skrivkramp

Publicerat: 2011-06-05 | 22:30:41 i Allmänt
Jag kan se att folk kommer in och kollar på bloggen och ibland är det till och med folk som säger åt mig att jag skriver för sällan. Men det är aldrig någon som går in och kommenterar något inlägg (förutom mamma då). Så ni kan ju förstå hur det är att prata med en tyst vägg.. inte speciellt motiverande. Skriv åtminstone att jag skriver skit tråkiga inlägg och att ni bara läser för att se om de blir värre!

slit och slapp

Publicerat: 2011-06-03 | 18:04:06 i Allmänt
idag har varit en sån där typisk sommardag, härligt väder och ett lugnt tempo. På förmiddan fick river testa sin nya pool utomhus vilket gick jätte bra (så nu behöver vi inte låna alla andrass badkar i sommar). sen va jag och emma upp och klippte gräsmattan i vida på den varmaste tiden på dan 12-2 :P jobbigt. Plus att tältet hade blåst iväg så de liggr på tork nu. sen har vi bra tagit de lugnt restan av dan, gungat lite på framsidan och så har jag klippt rivers hår kort och sommarfint. nu ska jag upp och äta chivapchichis med ris och sås:) hoppas de smakar

RSS 2.0