Nya projekt

Publicerat: 2010-11-24 | 19:34:21 i Allmänt

Känns som att vi ständigt har ett rust-projekt igång. Och som vanligt hinner vi inte avsluta ett projekt innan vi börjar på nästa. I sovrummet saknar vi ett el-uttag, ute har vi inte målat nocken på en sida, köket är inte all el fixad, och alla golv saknar någon sorts list.
De är saker som går snabbt att fixa, men vi gör de inte.
Och nu har vi börjat rusta ett rum i källaren som ska bli en lekhörna för dator och tvspel osv. Jag har rivit tapeter, spacklat och slipat. Vi ska spackla och slipa lite till sen är det dags att måla. Här är ett litet smakprov av vad som kommer bli där, tror ja


Snösjuk

Publicerat: 2010-11-22 | 20:45:43 i Allmänt

Inte nog med att River har varit förkyld så har nu våran gammel hund spytt en hel del.
Vivan har tömt magen totalt vid 3-4 tillfällen de senaste dagarna. Men igår kväll läste ja lite på internet för att ta reda på vad som kunde vara felet. Och då såg ja man kan spy om man äter mycke snö. Snön kyler ner magen och kroppen reagerar då för att tömma magen. Idag lät ja de gå ut först på mårgon sen väntade ja en timme innan de fick mat. Sen under dagen har ja gått ut och gått med de, med kortkoppel för att hindra henne från att äta. och peppar peppar så har hon även klarat av att behålla kvällsmaten.


Önskelista

Publicerat: 2010-11-20 | 13:19:48 i Allmänt


Förkylning

Publicerat: 2010-11-19 | 14:55:53 i Allmänt

I natt har River haft de lite jobbigt, han har vaknat till då och då för att han har haft svårt att andas genom näsan, pga nästeppa. Och sen har han sovit hela dagen och sover fortfarande. Stackarn har redan fått sin första förkylning. Lite små hostig och täpt i näsan. Fredrik ska köpa hem en rump-termometer på väg hem från jobbet, för bvc tyckte att vi skulle använda en sån isf öron-termometern.

Vi skulle prova lite saltlösning eller neseril för småbarn. och om han skulle få feber eller inte orkar äta eller kissa, skulle vi ta kontakt med en läkare (jourläkare på 1177). Men hittils har han iaf både ätit och kissat, även om de har skett i sömnen. 

Har något av era barn varit sjuk i väldigt ung ålder och i så fall, vad gör man?

 


Heldag i myre

Publicerat: 2010-11-17 | 18:29:20 i Allmänt
Idag lurade River upp mig halv åtta på morgon, han vaknade till och skrek, och varje gång ja reste mig för att klä på mig somnade han om och la ja mig i sängen igen så vaknade han å skrek. Så han tyckte helt enkelt att de va dags för mig att göra mig klar så vi kunde åka till mormor och morbror i kungsgården.
Där har vi slappat, varit ute och gått, och ätit pannkakor. På bilden sitter de och kollar på tv.

Avundsjuka

Publicerat: 2010-11-16 | 21:05:52 i Allmänt

I natt va River uppe till 2 innan han somnade. Vilket sen resulterade i att vi sov lite längre på mårron istället. Skulle vara bra om han fick en mer fungerande dygnsrytm. De blir ju så jobbigt att vara vaken den där tiden på dygnet om fredrik måste hinna vila innan han ska upp och jobba. Då blir ja ju lixom själv med det oroliga barnet

Men när vi väl hade kommit upp ur sängen, så klädde vi oss varmt och tog en promenad till Carina och Wilma. Jättemysigt att fika och gosa med de. Fats ja gosar ju inte så mycke med carina, vi byter barn ett tag i stället :) 
Men när Wilma hade vaknat efter en tupplur på övervåningen, gick ja upp och hämtade henne eftersom carina höll i River. Och när hon kom ner och såg att River fick sova i hennes mammas famn meddans hon va tvungen att sova i sängen vart hon jätte avundsjuk, och lite småsur på River. Men de gick över väldigt fort. De är inte lätt att va liten.

När ja kom hem skottade ja och fredrik meddans River vilade i vagnen. Och sen avslutades kvällen med ett agilitymöte i sjövik. Trvligt att träffa alla igen. Men de va lite besviken på att ja inte hade plutten med. Men fredrik lär ju få va ensam förälder någon gång också. Så de får rå om varandra. River fick en röd pyamas från agilitygänget med snögubbar på. Blir perfekt till vintern (pyamaser med dragkedja är de bästa som finns).


Farsdag

Publicerat: 2010-11-14 | 21:54:34 i Allmänt

Idag har vi som alla andra umgåtts med våra fäder. Fredrik jobbade daghelg mellan 6-6 så på förmiddagen har jag och River stökat hemma och varit ute med hundarna. Sen fick vi skjuts av min pappa hem farmor och farfar på lite fika. Ja fick även visa upp River inför Leif och Sofia som också va där för att fika. vilket va väldigt trevligt, då vi inte träffas så ofta.
Senare på dan fick River bada så han skulle vara fin för sin pappa på farsdag :)


Hur förvarar ni era digitala foton i datorn? Gör ni mappar typ "Julen 2010" eller låter ni alla kkort ligga i en och samma mapp? Ja börja fundera då vi har börja knäppt mycke mera kort på River nu och de är lite tråkigt med en mapp med bara honom. specielt om jag ska framkalla lite kort, då de är stor risk att de bara blir kort på River, nån resa eller fest osv. De är ju roligare om korten hamnar i ett album i den ordning de händer...


Onsdag

Publicerat: 2010-11-10 | 19:24:19 i Allmänt

Idag har vi slängt en massa möbler och annat skräp på miljöststion, känns fel att slänga fina gamla möbler. Men eftersom ingen hörde av sig på annonserna så fick de bli så.

På eftermiddag promenaden gick ja förbi vallgården och tiggde lite kartonger. Och sen gick ja förbi Micke på kyrkogården. Tände lite ljus och rensa bort lite snö. (tog även bort snö hos einar och lisa, men ja hade inget ljus med till de).

Sen åkte vi till sandviken och skickade iväg sideboarden som blev såld. Påvägen hem stannade vi till och köpte pizza på american take away.

  

Näe hundarna åker inte vagn jämt, bara  inne på kyrkogården, vet inte va de tycker om hundar där


Snöoväder

Publicerat: 2010-11-09 | 21:07:32 i Allmänt

Vilket busväder de har varit idag, de är knappt så att man ser någonting när man går ut. Idag har jag rivit tapeter i källaren, de framtida spel-rummet där dator- och tvspel ska samlas. På så sätt blir tvrummet på övervåningen ett vanligt tv-rum utan alla fula dosor och konsoller :)

Vi har även fyllt bussen med skräp som vi ska köra till miljöstation imån. Vi får se hur vi gör med de grejerna som jag har haft ute på annons en vecka. Hade hoppats att ja skulle få in lite pengar där, men hitills har ja bara fått en sak såld för 1000kr.

Sen på kvällen tog ja och hundarna en promenad i ovädret, ner till vallgården för att fylla i ledighetsansökan så ja kan va hemma med River. Eftersom de yrde så mycke snö orkade ja inte gå så långt, så därför gick ja till hockeyrinken och lät vovvarna springa av sig (moa älskar snön, hon biter och slänger runt den). Köpte två koppel igår och de va helt perfekt. Testade även hundtäckena inför vintern, backontrack- täcket köpte ja ju egentligen till moa, men den sitter perfekt på vivan så ja tror hon får ta den. Och så får ja köpa ett nytt till moa (hoppas ja kan åka till stockholms hundmässa i år igen).

Meddans vi va ute låg River och Fredrik och myste i soffan, visst är de söta mina pojkar


Halloween

Publicerat: 2010-11-07 | 14:04:28 i Allmänt

Igår förmiddag kom mamma förbi, vi tog en långpromenad och va ute mer än 2 timmar, de va så härligt väder så vi bara fortsatte gå, vi gick vi strandbaden, lund, midsommarstången, över åkern mot hedkarby, in mot byn och förbi stora lekparken och hem.
Vi stannade även till vid kyrkan och tände några ljus hos micke.

Sen på kvällen åkte jag pappa och River förbi kyrkan för att tända ljus och sen vidare till färnbo där de va lite halloween firande.
River hamnade ganske snart i centrum och bollades runt mellan olika personer. Han halvsov och åt mest hela kvällen trotts allt oljud.


visst va han fin igår draken våran


Drömmar

Publicerat: 2010-11-01 | 16:30:39 i Allmänt

I natt snurrade de runt bra mycke i mitt konstiga huvud. Jag vaknade hela tiden till av att jag pratade med fredrik i sömnen. En gång pratade ja om att gummistövlarna eller simglasögonen va knöliga, ja viste inte vilken av de va som va knöliga men obekväm va de iaf. Mer kommer ja inte ihåg i den.
Sen i nästa dröm va vi några som låg i vattenbrynet i djungeln, och plötsligt ser vi att de är en krokodil som är påväg ner i vattnet, så vi lära snabbt korsa floden så vi kunde komma upp på andra sidan. Vattnet va kristallklart (lika som i ett driksglas med vatten) så man såg botten jättebra. Vi hade smått panik och simmade iväg. Men då klättrar Carina upp och sätter sig på min rygg när ja simmar. Vilket gör att ja börjar sjunka. Eftersom jag har munnen under vattnet kunde ja inte skrika och säga åt henne att kliva av. Så då börjar ja nypa henne i fötterna men hon fattar ändå ingenting. Och paniken blir större och större när ja märker att de finns röd-svart-randiga ormar på botten!!! PANIK

Ursäkta carina, men ja har konstiga drömmar ibland.


RSS 2.0