Årets första offeciella tävling

I helgen har jag och vovarna varit på agilitytävling i gävle. På lördagen åkte vi dit till 20 över 7 och de va svinkallt. Det va soligt hela dagen, men de vart aldrig riktigt varmt för de blåste konstant kallt. Men eftersom de va så mycke hundar med på tävlingen så tog det väldigt lång tid. Stor heder till de hundägare som tävlade i första och sista loppet, vissa stackare kom inte hem förens i 8 tiden på kvällen.

Moa va anmäld till ett hopp- och ett agilitylopp både lördag och söndag. På lördagen började vi väldigt segt, Moa lunkade även när vi busade och lekte på sidan. Och när vi kom ut på banan så vart allt väldigt konstigt för henne, hon gick fram och kollade på nummerskyltar och bara smålunkade genom hela banan. Platten va också med, så vi diskade oss i båda loppen. Men de spelar ingen roll för oss, huvudsaken är att hon börjar tycka att det är roligt även fast det är mycke stoj på sidan om banan.

På söndagen gick de lite bättre, vi tog nån timmes sovmårgon och kom dit i 9 tiden, idag va även fredrik med som moraliskt stöd (återbätalning för alla crosstävlingar jag har kollat på). Idag blåste det ingenting, så det kändes betydligt varmare när solen tittade fram. I första loppet märkte jag att det gick lite fortare än de gjorde på lördagen, och vi kom runt med tio fel och 7,45 s i tidsfel. Men enda anledningen till att vi kom runt va ju att platten va borta. Däremot stannade hon och luktade på slalompinnarna vilket hon inte har gjort innan, brukar ju ta dem bra. I sista loppet diskade vi oss (åter för platten), men nu hade hon högre fart, så de va riktigt kul att se. Då har de iaf gått åt rätt håll i helgen. Dessutom hade hon riktigt hög fart och snäva ingångar in i slalom när vi lekte efter loppet på sidan. Så jag har investerat i några fler råttor (kattleksaker) till kommande utmaningar som behöver extra peppning.

Att träna på:
* Platten (ett långtidsprojekt för oss) 
* Träna med mycke folk runt omkring och kanske åka med och kolla på när andra tävlar. Så Moa och jag kan leka och ha roligt bland annat folk. 
* Att leksaken finns i mål (kanske att råttan kommer flygande efter fyra hinder på träningen).

Även ett tack till Vivan som har frysit hela helgen för att stötta Moa och mig :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback