Barnmat

är det nån som har nå bra tips på barnmat. som de ser ut nu så äter river yoghurt med musly och smörgås till frukost (har inte funkat med gröt än men jag försöker). Till lunch och middag tycker han mycke om köttbullar, blodpudding, korv, ärtor och morötter. Sen äter han makaroner, frikadeller, potatis, fisk om jag stoppar in de i hans mun, de är ingenting han äter själv med förtjusning. (Sen äter han även mellanmål och ett kvällsmål.) Men jag vet inte riktigt va ja ska ge han. de går mycke bättre med mat han kan stoppa i sig själv med händerna eller gaffel. pureer, mos och gröt funkar inte alls och har egentligen aldrig gjort de. förstår att de inte är så nyttigt med korv och köttbullar och makaroner, men de funkar så de får följa dem ett tag till.

Kommentarer
Postat av: sara

ok, ja de står väl olika överallt.. vi har bara läst om att bak är bättre, helst i mitten för där är barnet mest inne i bilen och inte nära sidorna vid en sidokrock.. max satt i fram i caben nån gång, men vi kände bara att vi blev mindre fokuserad på vägen för då prata man med honom osv.. å de känns ju heller inte bra :P

2011-09-13 @ 21:07:09
URL: http://blondstar.blogg.se/
Postat av: sara

kyckling då? äter han de? köttfärssås fast då är de ju sked som gäller :) sallad? med alla möjliga grönsaker o kanske kycklingbitar eller så.. jag gjorde en rislåda när max va mindre.. man kokar ris som vanligt fast med en grönsaksbuljongtärning.. häller de i en ugnsform.. skivar en bit rökt skinka i bitar och en burk champinjoner som man blandar med riset, häll över en matlagningsgrädde och lite riven ost, sen in i ugnen.. de blir mkt ris på golvet men max åt då de själv :D receptet ska finnas på min blogg :) annars är ju korv o köttbullar/hamburgare osv bra oxå! har ni testat fiskpinnar? kanske funkar bättre än ren fisk, de gör de här hemma :)

2011-09-13 @ 21:19:09
URL: http://blondstar.blogg.se/
Postat av: Carina

Kalops, spagetti med egen köttfärsås,mos och som Sara sa kyckling prova å klä av han så får han kladda själv ;) det brukar gå hem.

Har en ganska bra barnmatsbok med lite recept om du vill läsa.Lycka till =)

2011-09-14 @ 20:51:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback