Sprutor och sparande

Idag var vi in till BVC för att River skulle få de första sprutorna. Vanligt vis brukar det vara två stycken som är där då, så att de kan ge en spruta vardera, så att han bara behöver stickas en gång. Men våran barnmorska var ensam så River fick göra det i två omgångar. Först va det den snälla sprutan, då sa han ingenting. Sen skulle han ta den dumma sprutan och först va han jätteduktig, sa ingenting. Men när hon började trycka ut vätskan så kom det lilla skriket. Hördes att de gjorde ont. Men hon sa att han va jätteduktig och de gick över på bara ett par minuter, om ens de. Sen under dagen har han varit lite kram-sjuk och smågnällig (men de är ju alltid mysigt att kramas).
Sen när allting va klart så va vi upp på banken för att öppna upp två konton åt River. Vi tänkte starta ett långtids sparande, där vi lägger in en slant varje månad som han sedan får i 18-års åldern. Det andra konton ska vi kunna sätta in födelsedagspengar och liknande som han får av oss och andra som han sen ska kunna köpa leksaker och exempel idrottsutrustning för, när han får större nytta för sånt.
Men ja tyckte att hon på banken verkade ganska konstig, och vi fick knappt nå ränta alls på kontona, så vi ska åka in igen och höra efter. För om man ska spara pengar i 18 år och inte ta ut de innan dess (på sparkontot alltså) så borde man ju få bättre ränta än 0,35% och får han inte de ska han få ett av mina konton istället (ja har ett framtidskonto som är tomt för närvarande och där är det i alla fall 1,5%).
Va har ni för sparande åt era barn? och framför allt vilken kontotyp och vilka räntor? alternativt fonder och aktier?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback