Kort

Publicerat: 2011-03-31 | 22:05:04 i Allmänt
idag har jag och river varit på öppna förskolan och lekt. Sen kom karin förbi, så hon och jag har varit ute och gått.
imån ska vi på sångstunden i björksätra och sen kanske jag ska till mässan på jernvallen.
Som ni märker har jag tillfälligt tröttnat på att blogga

Babyrytmik

Publicerat: 2011-03-29 | 14:15:55 i River
Idag har vi alla tre varit in på babyrytmik i björksätra, de va lite svårt för de va bara en massa låtar som man inte hade hört förut, så de va svårt att följa med och sjunga. Vissa saker tyckte river va jättekul, men många gånger sket han fullständigt i vad jag gjorde och kollade på de andra barnen och föräldrarna istället.
favoriterna va kittelsången, när jag låg på rygg och han låg på mage över mina ben och när vi fladdrade med en tygbit över de.

River

Publicerat: 2011-03-20 | 22:15:03 i River
Tänkte bara skriva och berätta att det gick jättebra att ha river med mig i rättvik idag, först fick ja väcka upp han halv 7 i mårse, på väg till rättvik började han bli trött och uttråkad så då blev han riktigt ledsen, med snart hade han somnat och sen dess har de inte varit någre ledsna miner.
.
han har hoppat, myst, iaktagit folk och hundar, och sovit i massor. och alla har hela tiden sagt att han är så glad och snäll, stolt mamma vart ja då :P de va ett fruktansvärt skällande inne i de där huset så de är otroligt att han kan sova. bra träning tills crosstävlingarna i sommar.

Skryt

Publicerat: 2011-03-20 | 22:10:16 i Vivan & Moa
idag va ja, river och sofie till rättvik för att tävla med hundarna. Jätte fint väder, 11 minus ute runt 15 plus inne skulle ja tro. Vi började med hopploppet, och ja va så nervös att ja skakade innan jag skulle gå ut. Men de gick bra, vi sprang och sprang, och halvvägs slog tanken mig att "de kan nog gå, vi kan nog komma runt", och runt kom vi med 8 sekunder till godo, riktigt bra, kul att hon va duktig på tävling lika som hon har varit på träning.
Sen kolla sofie resultatet och det visade sig att moa hade tagit en pinne :) och som om de inte va nog fick vi pris också, lite gott hundgodis och rosett.
Sen va de agility och där va hon också jätteduktig. Jag gjorde de lite krongligare än va ja hade behövt, vilket gjorde att hon stannade upp och vi fick en vägran, tiden sprang iväg och vi fick även 2 tidsfel. Men jag va jätte nöjd, med båda loppen och mest över att vi fick sån bra tid i första. 4 och 6 plats föresten.
.
Senare på kvällen när vi va upp till fredriks päron på mat, så stod river i gåstolen, och så reste sig bärra för att gå fram till han, men moa märkte att han va lite tvär, så hon reser sig och går framåt och håller koll på honom med pojken våran, när han gock närmre så gick hon också fram och ställde sig beredd. De tycker ja är jätte bra, för då gick ju moa fram för att skydda river från bärra. Hon vet väl att han är en i gänget nu :)
.
dessutom har vivan blivit mycke bättre i benen sen vi började med pulvret som producerar ledvätska, ett tag ville hon inte ens stödja på ena bakkbenet och nu ser hon nästan frisk ut igen. ta hand om era äldre hundar, de förtjänar de minst lika mycke som de yngre

Het debatt

Publicerat: 2011-03-15 | 21:53:57 i Allmänt
Ja va ner på strandbaden idag på mötet angående frågan nakenbad eller icke nakenbad. Själv är jag emot att det ska finnas ett nakenbad längs strandbaden. Däremot skulle jag inte säga så mycke om de som vill bada naken fick en egen strand nånstans så man kan avstå att åka dit om man vill slippa.
.
om vi bortser från den här frågan, så tycker jag om att disskutera och säga va ja tycker om saker och ting. Och vid sådanna här tillfällen när man samlas för att säga sina åsikter så kan inte jag vara tyst :P Jag va en av de som va mest pratglada på mötet.
.
jag är väl kanske lite för pryd, men jag föredrar att bada med kläder på mig och jag vill gärna att de som badar i min närhet också har kläder på sig. För ett 10-tal år sedan va jag med mamma och kompani till hudiksvall för att hälsa på brorsans släkt. På kvällen säger de att de ska ner till ån och ta ett dopp, vi följer med men vi har inga badkläder så vi stannade på land. Sen när vi är framme mäsker vi att när handdukarna åker av så finns det ingenting under på varken föräldrar eller barn. Jag förstår att att det inte är något konstigt med att bada naken, det är helt naturligt. Men jag tycker att man ska tänka på de som är med att de kanske blir förlägen eller känner sig illa till mods. Inge illa menat, vi är ju ändå familj, men just då så gick både mamma, mina och mickes ögon raka vägen ner i backen och ingen av oss visste vart vi skulle ta vägen.
.
jag förstår om många tycker att jag är trångsynt, men jag tycker att om det ska vara ett nakenbad i sandvikens kommun, så kan det väl vara vid exempelvis hedåsen, trebo eller sörtutt. Alla dessa bad är i närheten av boende, civilisation, kiosker osv. Plus att de som inte vill ha det alldeles in på sig slipper.

Nödlösning

Publicerat: 2011-03-14 | 19:43:10 i Allmänt
ja ville inte släpa in samma hylla igen nu när vi hade fått ut den, så det fick bli en nödlösning fram tills vi har tid att ta oss ann tvrummet. Källarn ska ha all fokus nu. Men de ser ut som om en pensionär har flyttat in här. De får duga så länge, vart lite ljusare iaf


Turk på burk

Publicerat: 2011-03-14 | 19:34:44 i Allmänt
Ja vart riktigt less igårkväll. För ett tag sen bestämde jag mig för att sätta ut en annons på blocket för att sälja våran tvhylla. Dock hade jaa inte brottom att bli av med den så de va väl inte den billigaste. Men eftersom vi inte skulle rusta en på ett tag så spelade de ingen roll om den vart såld eller ej.
På lördagskvällen ringer de en kille ifrån gävle som vill komma ut och kolla. Två timmar senare har han varit hos oss och kollat, han säger att han är nöjd med den och att han absolut är intresserad, men att han måste hem och diskutera med frun.
.
dan där efter ringer han och vill pruta från 2500kr till 1000kr. Men eftersom ja inte har brottom av med den så sa ja ifrån. Sen försöker han även med 1500kr, men när ja även säger ifrån de så säger han att de får vara. Då åker fredrik till crossbanan och jag och river åker till min mor i kungsgården. halvägs dit ringer han igen och säger att han har höjt ribban till 2000 vilket jag går med på. han sa då att han skulle komma och hämta den i 3-4 tiden. Men då sa ja åt han att han fick komma senare eftersom jag hade andra planer nu när han redan hade tackat nej! vi bestämde då att han skulle komma i 6-7 tiden.
.
Jag åker hem i 3 tiden så vi ska hinna plocka ur allt, torka av den och bära ut den på bron innan han kom (eftersom fredrik skulle jobba och ja inte ville ha de springandes här när ja va själv med river). 5 ringer han och säger att de inte är klart än och att frun inte han bestämt sig, men att han ska höra av sig om en timme.
en och en halv timme senare skickar ja ett sms och undrar vad som händer. då skriver han: jag har köpt en annan mvh blablabla
.
ursäkta om ja drar alla över en kant nu, men jävla turkfan!!!!!!!!!!!!
jag hade en hylla på altan som kunde gå sönder ute, tv:n va inte inkopplad, alla prylar låg som ett bombnedslag i soffor och i köket för att ja hade brottom att bara tömma den. Kändes verkligen som om all ork försvann
.
Tack till ingrid och lennart som åkte hem till oss sent på kvällen och bäde undan hyllan så den inte skulle slå sig ute i fukten.

Dubbel dansdag

Publicerat: 2011-03-11 | 22:01:55 i Allmänt
Idag va ja och river på babysången i björksätra, de va jättekul att va med och sjsunga och dansa, men när de va klart så smet ja hem ganske fort. Kännde att de va stökigt och river började bli hungrig och trött, men vi ska väl prova på några gånger till och i värsta fall så fortsätter vi smita.
Dessutom anmälde vi oss till babyrytmiken, de skulle börja den 29 mars så vi hinner ju ändra oss.
Är de nån som har varit på de? va är de? Men ja såg att de hade babymassage också, men de frågade inte om de så de kanske va fullbokat, de lät ju mysigare annars. Va har ni gjort med era små?
Rivers första striptease :P faster maria har showat och hängt i bara ett ben och snurrat med huvet ner mot golvet (dålig förklaring, men hon är duktig). River stod med hörlselskydd och hoppade med i takten, sen i pausen pussade han mot tjejerna. Sen när vi hade åkt så ringde hon och berättade att jag hade vunnit en provapåkurs, tyvärr så fick den inte eftersom jag hade smitit hem :P tur eller otur?? jag hade nog inte vågat iaf.

onsdag

Publicerat: 2011-03-09 | 21:27:35 i Allmänt
Idag har jag börjat städa undan vintern, pulkor och skinnfällar har åkt in i garderoben och ut i garaget. Och imån åker ännu mer ner. Har även lite ris som ligger på verandan sen jul som måste bort.
Bilbarnstolen kom idag, den ser jätte bra ut iaf. Men vilken chock ja fick när ja såg den, de är verkligen en stol för stora barn :) den får nog stå och vänta ett bra tag till innan river får åka i den.
Som alla mammor säger med en liten tår i ögonvrån: de blir stora så snabbt. Eller åh va fort de går.
Jag har inte lika mycke tid över nu, jag har påbörjat ett litet pysselprojekt som ska sitta i rivers rum. Men ni får inte se det förens de blir klart.

Dagisolycka

Publicerat: 2011-03-09 | 21:20:48 i Allmänt
Hörde ni de lokala nyheterna idag? de va en 3-åring på jerbos dagis som hade råkat hängt sig när de lekte med varann i träden med hjälm på sig. Tänk va hemskt, först och främst att förlora sitt barn, men att det händer när någon annan ska hålla koll. Och tänk på den personal som var annsvariga ute på lekgården, att man har råkat missa när det hände.
Undrar va det blir för konsekvenser. Fler vuxna ute och patrulera, hjälmförbud eller inga grenar på sånna höjder så småbarnen kan fastna. Nånting kommer att hända iaf fall, för någ så här hemskt får bara inte upprepas.

träning

Publicerat: 2011-03-06 | 22:12:01 i Vivan & Moa
Idag har karin varit här. Vi va ute på långpromenad på fänjavägen.
Sen va vi på träning moa och ja, de gick jätte bra, efter lite snabb assistans så tog hon även platten utan problem. Hoppas hon kommer ihog de till nästa gång, för i helgen blir det tävling i skutskär. När våren kommer lär vi börja träna på att hon ska dra på hindrena, för ja ja måste i dagsläget springa fram och peka på alla hinder hon ska till, vilket gör det krongligt vid väldigt snäva kurver där jag blir lätt stillastående.
.
På sett och vis är de väldigt skönt att vi kan börja träna ute i friska luften igen, för jag har så jobbigt att vara i ridhuset, (är både alergisk mot pälsdjur och hö och vi tränar i ett ridhus som dessutom är fullt i damm) så näsan rinner och kliar och ja nyser hela hela tiden!! Ja sniffade lite vatten i duschen efter träningen för att ränsa ut allt damm :P
.
Nu ska jag sova, få se vad jag gör imån, fredrik jobbar fm och jag har inte planerat nåt

PPP

Publicerat: 2011-03-05 | 10:55:49 i Allmänt
Mamma sa att hon hade en parkas hemma som hon knappt har använt så ja ska kika på den idag får vi se om ja slipper ut och leta efter vårjacka :)

På eftermiddagen ska jag och river på 45års party. Skulle bli bjuden på middag :P alltid gott med bjudmat.

Nu ska jag göra orning vagnen för en promenad, men jag väntar nog med att gå till 1 tiden ungefär, så river kan sova innan vi ska bort

Köpt bilbarnstol

Publicerat: 2011-03-05 | 10:51:59 i Saker

Nu har jag gjort en beställning på en 2010 årsmodell av britax multi-tech, de var 2850kr med frakt. Och de enda som skiljer från 2011 är färgen på tyget så då va de lika bra att passa på innan de är helt slut. Hade kunna köpt en 2009 via en släkting för 2500kr men om de bara är 300kr som skiljer till en ny så va de bättre, vill ju kunna spara stolen tills River får småsyskon i framtiden :) sen säger de att en bilbarnstol har en livslängd på ungefär 10 år och att man inte ska använda de för länge, för at plasten föråldras och då inte blir lika säker.

Parkas

Publicerat: 2011-03-04 | 19:15:10 i Saker
Jag harsprungit omkring i gävle idag med river, mamma och bror. Jag va på jakt efter ett par ljusa jeans och en ljus vår jacka, gärna parkasmodell. Men de vart inge av de, kom hem med ett par chinos och en vit skort-blus.
Sen när ja satt hemma och letade jacka på datorn så hittade jag en som ja jättegärna vill ha. Men tyvärr fanns den bara i storlekar för 3-åringar :(

Bilbarnstol

Publicerat: 2011-03-02 | 22:13:44 i Saker
Vi har börjat kolla på lite bilbarnstolar men de är ganska svårt. Först tänkte jag köpa en atka grako, men sen när ja satte mig och började läsa så verkade den inte alls nå bra. Så sen har jag fått för mig att jag ska köpa britax modell som är årets bäst i test bland bilbarnstolar.
Jag har iaf bestämmt mig för att de ska vara en modell som kan användas både fram och bakotvänt. så den kan användas länge. Jag är även öppen för att köpa begagnat, men då ska den inte vara relativt ny.
Akta Graco cosmic xtp ca 2500 ny tror ja. Va bäst i test för några år sedan. Men i ett test som vi föräldrar gjorde 2007 hade den losnat och slungats ut i bilen under krocktestet. Dock menar de att den va fel monterad. Och eftersom den säljs så uppfyller den ju svensk lag på hur bansäkert de ska vara. Fick bara 6 av 10 i samma test som den nedan. Men men..
Britax multi tech kostar 2700-3700 beroende på om de är årets eller fjolårets modell. Har fått 10 av 10 poäng i bäst i test. Ska tydligen vara användbar längre eftersom den kan höjas mer än de andra stolarna.
Vad har ni för bilbarnstolar. Hur länge har ni använt de? för och nackdelar..
Speciellt intresserad av hur barnen har suttit när de har sovit, blir de frammåtböjd eller sitter de bakåtlutad? Går den att vinkla?

RSS 2.0