mys

Publicerat: 2011-07-28 | 23:17:51 i Allmänt
Imån far vi mot dalarna, gagnef närmare bestämt. De blir husbilscamping och hundtävling och en massa familjemys. Den här bilden är från rivers första båttur. (han fick slippa flytvästen ett tag så han skulle få röra på sig)

6km

Publicerat: 2011-07-25 | 22:37:54 i Allmänt
Idag sprang jag och moa 3*2km och sen gick vi 0,5km för att varva ner :)
de lönar sig att träna som yngre för min grundkondition verkar iaf vara väldigt bra,
dock tar det ungefär 1 km innan jag kommer in i andra andningen
dessutom tar jag vattenpaus mellan varje varv.

mår bra

Publicerat: 2011-07-22 | 16:12:12 i River
Inotiol är lösningen mot röda rumpor. River har varit frisk ett par dagar nu och de gör inte längre ont när jag tvättar och byter på honom, tack och lov. Rumpan är dock röd fortfarande men huvudsaken är att de inte gör ont.

Visning

Publicerat: 2011-07-22 | 16:10:26 i Allmänt
De har hänt ganska mycke de senaste dagarna, de två senaste dagarna har vi tokstädat huset och idag har det varit en mäklare här och kollat hur vi har det. Vi ska inte sälja än men jag vill veta på ett ungefär hur mycket vårat hus är värt, speciellt med tanke på hur mycke jobb vi har lagt ner och om vi skulle vilja flytta i framtiden. Vi kommer inte få veta nåt värde förens på måndag för han va tvungen att diskutera med kollegorna och gämföra med liknande objekt.
Igår va vi på visning på huset på hedkarbyvägen 50, de va lite mindre än va ja hade tänkt och besiktningen visade på nå problem i tak- och grundutrymmena vilket inte är så kul. Sen va de mycke el och vatten som va dreget utanpå väggarna osv osv osv. Men pratade lite med kusin som också va och kollade och deras hade blivit värderat till 1,5 så farbror hade tyckt att de inte skulle kunna få nå mer än 1 för de här huset. Och så kändes de också när vi va där. Huset är utsatt för 2 men vi skulle nog inte heller ge mer än 1 miljon för de. hälst inte ens de så de blir nog ingen flytt för så lågt sjunker nog inte priset.
De låter lite negativt, men jag tycker att de är jätte charmigt och att det går att göra helt underbart, de skulle vara kul att gå på visningen på måndag med någon erfaren byggkunnig och höra va de skulle kosta att fixa de vi skulle vilja ha gjort. typ arga snickarn :)
om man skulle få ner priset skulle man inte behöva hyra ut boxarna och då skulle fredrik kunna ha ladan som extra verkstad och river skulle kunna få en crossbana och trädkoja i hästhagen :) de skulle vara mysigt. De är utsikten, skogen och lugnet som gör att jag kan tänka mig huset trotts att de är i minsta laget.
som sagt så skulle jag vilja flytta köksdelen som är mot vardagsrummet och ha det under fönstret i stället och med en köksö i mitten. med köksbord i allrummet.
vardagsrummet vill jag göra två sovrum/barnrum av, med dörran mot köket.
sovrummet närmast hallen skulle jag vilja öppna upp väggen mot koridoren och göra ett tv-rum av.

ont

Publicerat: 2011-07-19 | 22:49:16 i River
De gör så fruktansvärt ont i mig att byta blöja på river nu. I söndags natt fick han feber och sen på måndan fick han diaré och nu är han så röd i rumpan att han skriker bara av åsynen av skötbordet. jag förstår inte hur han har kunnat bli så röd för jag byter på en gång han har bajsat eller kissat och jag smörjer och luftar så ofta ja kan. om jag håller på och fixar med tvättlapparna medans han ligger på skötbordet så skriker han och vänder sig på mage och kryper så långt ifrån mig som han kan, tillslut sitter han i hörnet på hyk och skriker in i väggen. De gör så fruktansvärt ont i mig att behöva göra illa honom även om jag gör det för att hjälpa. när jag smörjer in honom så spänner han och sprattlar med hela kroppen hysteriskt alldeles som om han inte vet var han ska ta vägen och hur han ska kunna slippa smärtan. Dessutom har han diaré minst en gång i timmen så vi gör ingenting annat än att gå fram och tillbaka till skötbordet. Enda gångerna jag kan andas ut är när han sover för då bajsar han inte, men däremot vaknar han en gång på natten och gör det och då är de jobbigt att väcka upp honom för att byta. Jag känner mig så hemsk

hustjat igen!!

Publicerat: 2011-07-19 | 12:44:14 i Allmänt
de är ju inte precis någon hemlighet att jag har gått i flyttnings-tankar de senaste åren, vilket har trappats upp på sistone. De har gått så långt att jag bara behöver se en planbeskrivning i 30 sekunder för att sen kunna säga vilka väggar som ska rivar och hur man ska renovera för att det ska bli som jag vill ha det.
För bara någon månad sen la ja ju ut en planritning som jag hade ritat själv som jag skulle vilja bo om vi skulle bygga nytt..
nu har jag hittat ett hur som är ute på annons i årsunda som jag verkligen skulle vilja ha. vi ska gå på visning på torsdag och kolla. De är en enplansvilla i utkanten av centrum där vägen inte är så traffikerad.
de är egentligen precis de där läget och storleken på huset som jag skulle vilja ha, sen är kök och badrum renoverat 2008 och 2009 vilket är bra då de kostar mest att fixa.
MEN jag tycker att de är så tråkigt när folk har kostat på renoveringar och så har d inte tänkt till utan bara gjort (inte tänkt så som jag vill iaf). Och va är det med pensionärer och finrum, de största ljusast rummen i ett hus ska inte användas till annat än att förvara finmöbler i och man har tur om man får sitta där inne på julafton eller kungens födelsedag!!!!!!
de är klickgolv lite här och där, jag tycker inte om de då de är hårda kalla och hala
köket är helt felplanerat och saknar diskmaskin trotts att de finns gott om utrymme,
badrumsskåpen är fula
och så har e en jättepool som är ungefär 5*3 meter eller ännu större. (hur sköter man en pool? skräp kallt och tar upp onördig plats) fast om de inte är så krongligt så är de väl mysigt att kunna simträna och svalka sig hemma.
.
förutom allt de så har de köpt till mark med hästlada vilket har ökat på priset, och för att ha råd måste man hitta nån att hyra ut boxplatserna till (mycke ansvar).
.
men även den häör gången är jag helt frälst och skulle verkligen vilja bo där, alla säge ratt vi har de så bra här där vi bor nu, men vi har inte de bästa läget och de jättestora garaget som skulle vara så bra för fredriks intressen är ju på två våningsplan vilket gör de svårare att använda så nu är de bara föråd.
. är de svårt att hitta hästfolk som vill hyra plats tror ni?

Feber

Publicerat: 2011-07-17 | 15:06:07 i River
efter helgens roligheter så har river fått feber, igårkväll när ja skulle gå och lägga mig kände jag att river va alldeles stekhet, men eftersom han fortfarande sov ganska bra fick de vara, senare på natten vart ja tvungen att ge honom en alvedon eftersom de inte hade blivit nån förändring. och ända sen dess fick jag sitta och sova med honom i famnen, så fort ja försökte lägga ner honom i sängen så började han skrika, och om han är sjuk är de ju bra om han får sova ut så då lär ja offra min sömn.
han har varit förhållandevis pigg idag, men så fort nånting går som han inte har tänkt sig blir han ledsen stackarn. hoppas de går lver snart
Trot eller ej men jag har inte träningsverk sen igår

kondition

Publicerat: 2011-07-16 | 22:44:20 i Vivan & Moa
igår va vi ute i regnet jag hundarna och river. Vi åkte till fagersta för att tävla och regnkläderna hade jag glömt hemma. Jag hade regnställ till vagnen och två paraplyn, sen sprang ja fram och tillbaka och packade i och ur bilen som en yr höna. Först försökte jag bygga ett eget tält med hjälp av ett soltält (de river har på stranden) ett parasoll och paraplyna sen märkte jag att de läckte in så då va de bara att riva allt igen.
idag däremot gick de lite smidigare, de va upphåll hela dagen så river kunde sitta ute på en filt och leka. Moa var också glad för torkan och sprang hem en pinne så nu är vi uppflyttade till 2an i agility, andra loppet gick också bra förutom 5,6 i tidsfel.
Sen på eftermiddan har jag funderat över hur vi ska bli gämnare på tävlingarna. Och en del i det ligger i att vi ska få upp konditionen och sen ska jag lägga in hinder i konditions träningen tror ja. idag sprang vi iaf 4,5 km i spåret okopplat :) de va jätte kul, mina knän va de som sa stopp först,
men nu är vi trötta efter en lång rolig och jobbig dag, så god natt på er

Dator

Publicerat: 2011-07-16 | 22:34:19 i Allmänt
hur lång livstid har en dator?
jag har haft min i ungefär 3 år, och nu har den börjat strula,
ibland startar den inte och ibland blir det suddigt, som ett brus
vet inte riktigt va ja ska göra åt de..
.
Hur gör ni med alla bilder ni spar på datorn,
är ni inte rädd att de bara försvinner om datorn går sönder?

Furvik

Publicerat: 2011-07-11 | 22:47:38 i Allmänt
River kollar på krockodilen
Grabbarna grus
Hälsar på lite släktingar
Staketet såg inte ut att hjälpa så jag lånade ut ett par händer
River och fredrik jagas av paparazzi
Jonnas tur att släpa på våran lilla klump
Farmor och farfar fikandes på picknickfilten innan hemfärd
Nästan hela familjen Eriksson va i furvik, maria jobbade tyvärr :( men vi som va med hade roligt iaf, vi kom dit vid öppning och började med en rundtur vid djuren med en åktur i amasonas och en vända på safari, sen åt vi mat meddans river sov, i bakgrunden dundrade markolio som gjorde en soundcheck inför föreställningen. Efter att grabbarna hade åkt bil gick vi till poolområdet där alla fikade utom jag och river som hade badkläder med oss, så vi passade på att ta ett dopp och leka med alla roliga vattensaker. Tyvärr va kameran felinställd så alla kort vart vita kan knappt se vilka som är på bilderna

Bhu..!!

Publicerat: 2011-07-11 | 21:23:21 i Allmänt

kul dag

Publicerat: 2011-07-08 | 23:20:40 i Allmänt
de vart en ganska bra dag idag iaf, först va vi hemman och slappade kollade på snabba cash medans river sov middag, sen va vi till fredriks föräldrar och åt i värmen. Sen har vi avslutat kvällen hos peter sara och max. de va lite folk där och grillade, vi kollade in och lekte lite med rivers leksaker :) vi måste åka och köpa lite större leksaker åt river snart, han leker ju fortfarande med en massa bäbis saker.
men va fort det går att förvandla en fest till ett dagisparty, de räcker med två barn för att de ska bli en massa bus och skrik :) de va jätte trevligt, vi borde störa de oftare
.
imån åker jag river och hundarna till skutskär och kollar på agility (vi är inte anmälda)
.
ja just ja, river kan krypa på knäna och gå själv med gåvagn, och klättra i trappor, och pinka på potta,
han går ju inte och håller sig för att gå på potta men så fort ja sätter han på den så pinkar han spar på lite blöj pengar åt oss :P

Jätte besviken

Publicerat: 2011-07-08 | 11:18:20 i Allmänt
Vi har hållt på och packat och donat hela förmiddan för att vi skulle åka med emma båten. Den skulle gå från strandbaden kl 11.00 och komma fram i korsika en timme senare. Sen skulle vi få åka traktor till en fäbod där man kan kolla på lite djur och äta lunch. Efter 2 timmar i land skulle de ha varit traktorfärd till båten igen och sen en timmes båttur hem. Jätte mysigt.
Men när vi kom ner till emma båten 10.55 så va hon redan en bit ut på väg bort. Skittråkigt, jag blev som en liten 3 åring som vart nekad glass, riktigt sur, de är så trågigt när man har planerat en härlig dag med river och så finns det istället ingenting att hitta på.. bara för att båtens klocka måste gå fel !!!

Färg

Publicerat: 2011-07-08 | 00:07:07 i Allmänt
tänkte att de skulle bli roligare att blogga om de vart lite mer färg, därför har det blivit en färgchock. Ränderna har jag gjort själv bra va :) jag har lite svårt att trycka på knapparna på min dator för river har varit här och rivit bort en och efter de vart d inte riktigt som de skulle va. han har sett många gånger hur jag sitter och trycker på knapparna så han vet precis hur man ska göra, och har blir så stolt när han trycker på knapparna. jag däremot blir allmänt less eftersom han öppnar och stänger en massa fönster..
imån ska familjen iväg med emmabåten, ja ska försöka lägga upp bilder från de sen.
river tror att han är en liten hund, han vill plaska i vattenskålen, peta i hundmaten och sitta i hundbädden och tugga på ett hundben. när jag ger hundarna mat så slänger han sig fram det snabbaste han kan för att hinna vara med och kolla innan de äter upp. sen blir han tokig om han inte får följa med de ut på baksidan.
har shoppat lite mer kläder till han och mig idag, börjar bli dyrt nu, skulle vara lägligt för en klädbytardag men nsta är väl säkert inte förens i höst.. hör av er om ni vet nån som har frächa kläder som de vill bli av med

RSS 2.0