Rotting

Publicerat: 2011-01-31 | 22:41:57 i Saker
Va tycker ni om rotting möbler? Jag tänkte att det skulle vara mysigt med ett par vilo-fotöljer ute på en altan (inte min alltså). Men ja är osäker på om rotting verkligen är så mysigt som jag har fått för mig. De positiva är att man inte behöver ta in några dynor inför vintern och att den kan kännas mycke mysigare bara av att slänga på en pläd eller kudde. Tycker ni om rotting möbler och i så fall, vilken av de här  tycker ni är finast? Jag tror ja gillar den första stolen bäst. (alla är från ikea och kostar mellan 1000-1500 kr/st)

Bad

Publicerat: 2011-01-31 | 21:47:49 i River
På kvällen när River skulle bada, kom han på hur man gör när man plaskar. Han hade fötterna på kanten på badbaljan och så halkade han ner med vänsterfoten, vilket gjorde att det skvätte en massa vatten. Då kolla han på oss ett par sekunder alldeles tyst och sen brast det, han viftade med armarna och benen och hälften av vattnet i baljan hamnade ganska snart på golvet. Jag gissar att vi måste börja åka runt och låna badkar av folk, om vi inte vill skura golvet varje gång han ska bada :)

Rymmare

Publicerat: 2011-01-31 | 17:04:37 i River
nu har vi en ny rymmare i familjen. Hittils har det ju alltid varit moa som är rymmaren, som hoppar över staket och sticker ifrån oss på promenader. Men nu är det River som håller på att ta över. Han började igår kväll att klättra med fötterna på spjälorna i sängen. Och idag hade han lagt sig på tvären med fötterna hängandes utanför. Spjälsängsskyddet stoppar honom inte för han lägger fötterna över det och trycker ner.

Vi va in på willys idag för att vi skulle köpa billigare blöjor (köp 3 paket betala för 2) men innan vi va klar så hade vi handlat den dyraste handlingen hittills. De vart ca 1850 kr innan vi va klar, så frågan är om de vart nå billigare :)

Källarn

Publicerat: 2011-01-27 | 22:58:35 i Renovering
Så här vart de föresten i källaren, vi har ställt ner databord, tv och fotölj än så länge. Men de blir väl nå ordentligare sen. Vi rev ner tapeten på 3 av väggarna och lät väven sitta kvar på den fjärde

Pulkaprommis

Publicerat: 2011-01-27 | 22:52:39 i Allmänt
De här bilderna är från igår när ja va ute med den nya pulkan förförsta gången.
De gick jätte bra att dra och den kändes inte inte alls bra. Jag brukar gå efter skoterleden från oss, längs med åkern, bort till IP och vände bakom carina och rikards hus. De är ungefär 4-5 km. När ja går så har ja solskyddet från bilbarnstolen över ansiktet hans när vi går så de inte ska blåsa i ansiktet eller så solen eller snön irriterar. Visst ser de ut som om han har mysigt där i?
  

Pulka

Publicerat: 2011-01-21 | 16:03:34 i Saker
Jag har länge varit intresserad av en skidpulka så jag kan promenera med river och hundarna längs skoterleden istället för att gå efter vägarna. Hittade en på blocket idag, men hur mycke ja än ringer så kommer ja inte fram. Men så började ja fundera, borde de inte gå att spänna fast liggdelen till en vagn uppe på en vanlig platt pulka. På så sätt håller han sig varm och skyddad ifrån blåst. Då blir det ju en ligg-pulka och så kan han sova på promenaden.
Vi fick en jättebra pulka från rivers farmor, men han är lite för liten för att sitta i den än.
Tror ni att pulkan skulle vicka lätt?

Skidor

Publicerat: 2011-01-19 | 13:02:54 i Allmänt
Igår kväll va ja uppe i eljuspåret och i mårse va ja ute på skoterleden och åkte på mina nya skidor (fick av pappa när ja fyllde år). Jag hade en tanke om att ja skulle ut och glida på snön med solen i bakrunden och bara andas frisk luft. Men gud va jobbigt de är att åka skidor, jag hade ingen teknik alls kvar sen ja va liten. De va som om ja va ute och gick på ett par skidor och så hade ja stavarna så ja inte skulle ramla. Jag kände mig som sånna personer som ja skulle vilja skratta åt i vanliga fall, typ bambi på hal is.
Men ja tänker inte ge upp, ska ut imån igen och göra ett försök. Dessutom hade ja glömt hur de känns i kroppen när man tränar, ja är som spagetti i kroppen och som gröt i huve. 

Vinterträning

Publicerat: 2011-01-10 | 17:01:02 i Vivan & Moa
Igår va ja iväg på årets första träning med Moa, vi va i kungsgårdens ridhus. De går ju självklart lite rangligt men jag va toknöjd. Gårdagen handlade bara om att känna på hinderna igen och träffa lite folk och hundar. De va jätte trevligt. Moa gjorde de även ganska bra, tog slalom på både höger och vänster sida med hinder före och efter. Dessutom fortsatte hon i en högerböjd tunnel trotts att jag fortsatte på vänster sida om den, det har hon inte velat göra förut, utan har då vänt i den och kommit ut igen. Lärde mig dock en läxa. ÅK INTE PÅ TRÄNING MED LEKSAK OCH FROLLIC!! De måste vara något mycket godare än så, gärna köttbullar eller leverpastej (som tur va finns de folk att låna av, tack Emma).
JAg har än en gång börjat bli intresserade av tomterna framme i sörby som ska ut på marknaden till våren, vi har de jätte bra här, men de är tråkigt med vägen och dessutom känns det mer hemma på andra sidan. Nära till både pappa, farmor och farfar, Carina och Rikard, Gunilla och Sofie, eliuspåret och IP, dessutom kan man gå via kabeln och komma ut på långängsvägen mot Ingrid och Lennart. Jag tror ja skulle stortrivas där.
Men för att stilla min nyfikenhet så ringde ja till henne på kommunen och de va inte så mycket de skulle ha för det och det finns egentligen inget krav på att bygga. Så jag skulle vilja köpa en tomt utifall vi skulle få råd att bygga ett hus i framtiden.
Visst vi får längre till skolan och sjön. Men när man är fler i familjen tar man väl oftast bilen till sjön ändå så man får med sig fika, handdukar och leksaker :)

Sprutor och sparande

Publicerat: 2011-01-03 | 23:17:28 i River
Idag var vi in till BVC för att River skulle få de första sprutorna. Vanligt vis brukar det vara två stycken som är där då, så att de kan ge en spruta vardera, så att han bara behöver stickas en gång. Men våran barnmorska var ensam så River fick göra det i två omgångar. Först va det den snälla sprutan, då sa han ingenting. Sen skulle han ta den dumma sprutan och först va han jätteduktig, sa ingenting. Men när hon började trycka ut vätskan så kom det lilla skriket. Hördes att de gjorde ont. Men hon sa att han va jätteduktig och de gick över på bara ett par minuter, om ens de. Sen under dagen har han varit lite kram-sjuk och smågnällig (men de är ju alltid mysigt att kramas).
Sen när allting va klart så va vi upp på banken för att öppna upp två konton åt River. Vi tänkte starta ett långtids sparande, där vi lägger in en slant varje månad som han sedan får i 18-års åldern. Det andra konton ska vi kunna sätta in födelsedagspengar och liknande som han får av oss och andra som han sen ska kunna köpa leksaker och exempel idrottsutrustning för, när han får större nytta för sånt.
Men ja tyckte att hon på banken verkade ganska konstig, och vi fick knappt nå ränta alls på kontona, så vi ska åka in igen och höra efter. För om man ska spara pengar i 18 år och inte ta ut de innan dess (på sparkontot alltså) så borde man ju få bättre ränta än 0,35% och får han inte de ska han få ett av mina konton istället (ja har ett framtidskonto som är tomt för närvarande och där är det i alla fall 1,5%).
Va har ni för sparande åt era barn? och framför allt vilken kontotyp och vilka räntor? alternativt fonder och aktier?

RSS 2.0