Torsdag

Publicerat: 2010-09-30 | 19:23:25 i Allmänt

  
Här är den nya bilburen, de vart faktiskt riktigt bra. Ja köpte den begagnat från hofors för 1500kr i förgår. Man får lägga vagnen på kant om de ska få plats tillsammans, men vagnen ska ju inte användas så länge. Hundarna har även fått en fäll som ligger i buren, så de kommer ha väldigt mysigt när vi är ute och åker.

 
Mamma, mattias och jonas har varit i turkiet i veckan, och redan första dagen skicka de ett sms och talade om hur goda pannkakor de hade ätit. Så nu har jag exprimenterat och gjort amerikanska pannkakor med nutella, riktig hotellstandard :) De va faktiskt riktigt gott, men man får lite skuldkänslor när man brer på nutella på de redan otroligt nyttiga pannkakor.


Knytet är nu 42 hela veckor, och idag har vi varit på ännu en kontroll. Först vart det ett ultraljud där hon konstaterade att det va ett normalstort barn, att hjärtrytmen va bra och att han hade fostervatten så han klarar sig. Vi fick även de här kortet som ska visa huvudet i sned profil och att han har handen knyten framför ansiktet.
Vi har också svårt att se hur de ser ut på kortet, men de gick inte att få in någon bättre bild på datorn.

Vi tog även en ctg-kurva som visade att barnets och mitt hjältljud, samt om hur kraftiga eventuella samandragningar ja hade. Efter en kvart kom hon tillbaka in i rummet och ruskade om magen, för vi fick inte fram nå resultat eftersom han sov. De såg inga speciella sammandragningar och hjärtljuden va som sagt bra.

Sen vart de en rolig gynundersökning. Vilket var mest jobbigt för fredrik som vart tvungen att se allt. För mig va de självklart cool-lugnt (ja som är lite gyn-rädd), näe men de gick bra, ja slapp iaf ha benen i gynstöden.
Ja va öppen i tappen, men inte i halsen, så hon kunde inte komma in till barnets huvud och göra en hinnsvepning. Vilket va synd för annars hade de kunnat startat verkarna.

Vi ska åka tillbaka på lördag och sätta igång allting, om de har plats för oss. Annars blir de på söndag. Förlossningsavdelningen är nämligen fullbelamrad :(


Mycke annat har hänt

Publicerat: 2010-09-29 | 20:53:43 i Allmänt
*Jag har sålt skodan
*Ja har haft på silikon i köket
*Ja har markerat upp för handtagen i köket
*Ja har köpt en ny och fin bilbur till hundarna
*Ja har gjort amerikanska pannkakor med nutella (så som man får på hotell)
*Fredrik har målat jätte mycke i garaget
*Ja har klippt och färgat håret

Men de är de väl ingen som vill höra nå om. Imån ska ja undersökas och så ska vi kolla ctg-kurvan
Tänkte att ja skulle komma ut med lite bilder på köket snart eftersom de är så gott som klart, skulle behöva en elektriker bara.

+11 dagar

Publicerat: 2010-09-27 | 11:48:16 i River
Idag har vi varit in på ultraljud, allt såg bra ut, barnet mådde bra och den hade gått om vatten där inne.
De berättade även hur de skulle kunna bli nu framöver och de va lite små deprimerande.

Om de inte kommer igång av sig själv, så ska vi in på torsdag för en gynundersökning och kolla på barnets ctg-kurva.
Vi kommer väl även då att börja planera inför en igångsättning vilket antingen görs genom en tablett eller att man tar hål på "vatten-säcken".  Efter att man har satt igång de kan de fortfarande ta en eller två dagar innan förlossningen startar, så vi skulle inte räkna med att de skulle börja då på en gång.
Så har vi otur så går hela veckan  utan att de egentligen händer någonting.

Förutom detta så har fredrik 2 viktiga tävlingar i helgen, en på lördagen och en på söndagen. Vilka jag skulle vilja att han fick åka på och att jag fick förlja med och kolla. Men de är ju inte så troligt, för de vill ju inte sätta igång förlossningen så de passar oss. Och babyn gör allt för att retas med sina föräldrar.

På vägen hem från gävle åkte vi via rörberg och gasade och svängde lite i kurvorna genom berga, vilket inte påskyndade någonting annat än hemkomsten.

Skogspromenad

Publicerat: 2010-09-22 | 17:49:41 i Allmänt40+5

Publicerat: 2010-09-21 | 16:06:59 i Allmänt

Nu har ja gått över med 5 dagar från beräknat enligt barnmorskan, och de är fortfarande ingenting som tyder på att någonting kommer hända snart.
Va in på kontroll idag och då mätte och vägde de bara som vanligt. ja tror att hon inte kan mäta ordentligt den där gunilla för kurvan har gått brant uppåt sen vi bytte barnmorska, och så mycke tycker ja inte att de har förändrats.

Eller så växer han som skutton och så får vi en stor kluns som inte kan ha några av de kläder vi har köpt till honom.

Fler och fler knuffas ut ur vadslagningen om när barnet ska komma, och karin har väl ångrat gissar ja att hon inte höll sig till den 28:de för de verkar ju inte bättre än så.


nagårF

Publicerat: 2010-09-17 | 13:54:33 i Allmänt
Jag förstår alla som är lika spända som oss på när bäbisen ska komma. Men nu vänder jag på frågan?

Hur var det för er när ni skulle få barn? speciellt de första men även andra eller tredje osv.
Vilka känningar va de första ni märkte och hur kändes de, åkte ni in så fort ni kände någonting eller väntade ni ut vills de va en viss tid mellan verkarna (i så fall hur lång tid).
Hur lång tid tog det från och med att ni kände den första verken tills att nå åkte in?
Va de vattnet eller verken som kom först?

Tänk inte på hur långa era svar blir, utan skriv så mycke ni kan. På mig har magen sjunkit och jag har sammandragningar. Men mycke mer än så är de inte och därför vill ja veta vad som kan tänkas komma.


öm mage

Publicerat: 2010-09-16 | 12:42:25 i Allmänt

Igår kväll när ja kom in efter kvällspromenaden va ja ganska öm i magen, vänster undersida. Jag kunde knappt gå och nu på förmiddagen är ja fortfarande öm men ja kan röra mig iaf. Kände mig som en kryppling igår.

Ungen är redan inne i trottsåldern, jag bestämmer mig att han ska vara ute innan den 15:de och då vägrar han. Jag går ut och går, både i backar och upp för trappor, käkar annanas (vilket inte hjälper ett skit) och så gör han bara så ja får mer ont. Men inget bra ont, inga återkommande verkar, bara konstant ont i sidan.
Om ja knuffar på han och säger åt han att komma ut så sparkar han bara tillbaka.

Däremot har det skett ett litet framsteg, de är som en tom påse högst upp på magen, bebben har krypit ner nästan en dm. Trycker man på ovansidan av magen känner man ingenting.


Bara sammandragningar

Publicerat: 2010-09-15 | 10:46:09 i Allmänt
De är ju så många som är fundersamma nu och vill veta när de är dags och ja de vet inte jag!

Jag har haft sammandragningar i ett par veckor i samband med promenader och om jag gör någonting fysiskt, exempelvis lyfter någonting. (Och nej, jag lyfter ingenting tungt och jag får hjälp om ja ber om de)
Magen spänner sig och blir som ett hårt bowlingklot och så kan de strama lite smått. Men de här känns knappt. Absolut inte ont.
Ibland får jag som mensverk, och de är ju egentligen bara ett till tecken på att de sker sammandragningar.

Ibland har jag fått en ilande känsla, men de går över på typ någon sekund bara.

Jag går oftare på toa (för både de ena och de andra) så kroppen har väl ställt in sig på att kroppen skall tömmas.

Jag skulle vilja sätta igång de här nu, men de är tydligen inte så lätt. Jag går och går för att jag ska ha mycke sammandragningar. Sen har jag även provat att äta vissa saker som sägs skynda på de, men de funkar inte kan ja säga.

Jag hoppas ju fortfarande på att de blir idag, eftersom både jag och fredrik är född den 15:de, men de lär ju inte hända eftersom ja inte har haft några riktiga känningar än.
På eftermiddagen kommer mamma, bror och morfar och så ska vi ta en promenad i skogen.


Älvdalen

Publicerat: 2010-09-09 | 22:38:15 i Allmänt

Jag är fortfarande förkyld, nästeppa och lite huvudverk pågrund av igentäppta bihålor.
Fredrik är också krasslig, men han har de felen som ja hade förra veckan, rethosta osv.

Imån ska vi åka med husbil till älvdalen och kommer hem på lördag kväll,
så om bebben tycker att det är dax så kanske han blir en dalmas :)
Fredrik ska köra cross och jag ska göra allt för att ungen inte ska komma ut fredag-lördag.

Vi har bokat in en till tid till barnmorskan om ca 1,5 vecka, vet inte, men ja gillar inte riktigt henne. 
Hon är hårdhänt och lite små sur, eller de är så hon uppfattas iaf.
Ja kommer inte att behöva använda den tiden, vi ska ha barn i veckan har ja bestämt mig för.


Slappt

Publicerat: 2010-09-06 | 13:37:33 i Allmänt
I helgen har vi haft fullt upp på crosstävlingar i dalarna (bårlänge och grängesberg) och det har gått riktigt bra för fredrik tycker jag. Han ligger hyfsat bra med från start men ju längre tävlingen går ju bättre plasering får han, vilket tyder på att han orkar köra hela tiden.
När fredrik åker springer jag och hundarna fram och tillbaka och hejar och fikar. En hel påse citronmuffins har slinkit ner under helgen:) fredrik åt en tror ja.

Idag har jag inte gjort någonting och har inte tänkt göra så mycke mer. Jag ska gå ut och gå med hundarna snart och sen får vi se om ja lägger i en maskin tvätt eller ej.


Jag har kollat lite på valdebatt i mårse på tv och de verkar väldigt lovande för oss i gästrikland. Vi är det län som har störst andel arbetslösa och minst chans att skapa nya arbetsmöjligheter, i hela landet. 

Familjebilen

Publicerat: 2010-09-03 | 17:52:27 i Allmänt


  
Nu har jag varit duktig/nojig, jag har både köpt klädsel till stolarna och en matta till
bagageutrymmet för att inte hundarna och "the kid" ska söla ner bilen på en gång.
Dock hade inte biltema riktigt nån måttanpassad klädsel, men billig va den. Mattan va
ihoprullad när ja fick den så ja måste lägga nå tungt på den så den blir platt igen.


RSS 2.0