Mellandagsrea

Publicerat: 2010-12-28 | 23:01:13 i Allmänt
Idag på fm va ja och river in till mormor och åt lunch, hon bjöd på lite julmatsrester och jag tog med mig en cheesecake som ja gjorde på morgonen. De va en ugnsbakad cheesecake gjord på pepparkaka och saffran, jättegod.
Sen när fredrik slutade åkte vi tillsammans in till valbo. Det vart en tröja åt fredrik, en tv till källaren och två barstolar till köksön.
Imån ska jag river och mamma in en snabbis och handla lite mer. Jag har aldrig varit in så här många gånger till mellandagsrean, och jag har nog aldrig handlat så här mycket saker på en och samma vecka om man bortser från thailands resorna.
I förra inlägget skrev ja att river hade fått en bakmaskin av mamma och co, men de förstod ni hoppas ja att de va ja och fredrik som fick den. internet kronglade och la av hela tiden när ja skrev så ja lära börja om hela tiden, så tillslut orkade ja inte läsa va ja hade skrivit.

Julklappar

Publicerat: 2010-12-27 | 20:12:18 i Allmänt
Julafton vart ganska hektisk för min del, men om man bortser från att jag inte hann njuta tillräckligt så va de jätte trevligt. Jag orkar inte berätta nå mer om de men här är några bilder på julklappar som vi fick.
ja fick en crosstrainer och river fick en clown, skallra och vagnleksak är från ingrid och lennart,
babymonitor och nallen är från min pappa,
utomhus termometern, pyamas-smokingen och en till pyamas är från min farmor och farfar,
Sandra och micke gav river de fina kläderna i blå och svart.
Mamma mattias och jonas gav honom en bakmaskin, några dräggelsjalar, leklåda, hörselskydd, nalle och en barnvagnsskylt med hans namn på.
Sen fick vi en massa presentkort och mengar från alla snälla (tänker inte säga vad från vem :p )
En annan lite rolig julklapp som vi fick av fredriks morfar va två stycken äldre solar som nästan liknar kungatroner, som vi nu har ställt på varsin sida om köksbordet. Ursäkta röran
Idag har jag, karin och river varit inne på mellandagsrea i valbo köpcentrum. Som tur va va vi där ganska tidigt så de va inte mycke trängsel alls. Men klockan va 15 innan vi åkte därifrån och då kom vi knappt fram med vagnen utanför butikerna och folk va som galna även på parkeringen. Så om ni ska in och handla någon dag ska ni försöka åka hem före 2 för de va då de började spåra ut. Inne på Cubus va de till och med en tjej som svimmade!
Jag köpte ganska mycke kläder, men de va ju också de som va meningen. Jag ville ha lite vanliga kläder som man kan ha när som helst. Älskar verkligen den andra tröjan, den stickade med stor hals, den är riktigt kramgo. Tyvärr manikengar ja inte i kläderna för er, ja tycker inte om att vara med på kort :)
Jag har fortfarande pengar kvar på mina presentkort så jag är riktigt nöjd med mitt shoppande.
Det vart även kläder till river, en skorta till nyår och en body som han får växa i till sommaren.

Mycket kvar

Publicerat: 2010-12-22 | 23:41:11 i Allmänt
Idag har jag varit och knyckt lite granris hos grannen (men ja tog bara lite och ut mot åkern så ja tror att de va ok) sen har jag julpyntat altanen med lite inspiration från jul med Ernst. Sen har jag varit in till Ica och brottats med julhandlande galningar, som likt mig handlar lite i sista stund. Var även ner på stan en snabbis ocg köpte 3 tröjor till mig och en julklapp åt bror.
Jag har en väldigt lång lista på saker ja ska hinna göra till julafton. Jag ska hämta en kakform, köpa några ingredienser, baka en kaka. Bada och kamma båda hundarna. Dammsuga och torka golven. Möblera om och duka köksbordet och förbereda för julbordet. tina den frysta maten, slå in julklapp osv osv. Sen på kvällen ska vi upp till Fredriks föräldrar och få lite mat.
I förrgår somnade River klockan 7 och sov sen till 9 på morgonen (han vaknade några kortare stunder under natten för att äta bara). Och igår somnade han i 8-9 tiden och sov lika bra hela natten. Dessutom sov han i sin egen säng igår hela natten ;) han ligger i sin säng nu också, så ja tror att de kommer funka lika bra inatt. Känns skönt att han känner sig tillräckligt säker i sin säng för att sova själv.
God natt och sov så gott, snart är det jul :)

Stor kille

Publicerat: 2010-12-21 | 20:37:08 i River
Allt mer och mer pekar på hur stor våran lille kille är :) idag på BVC mötte vi en av Fredriks gamla skolkamrater som fick barn för ett halvår sen. Vi småpratade bara lite grann, men hon hann säga att dottern vägde 7kg. Sen gick vi in för att väga och mäta River och han vägde också 7kg, fast han bara är snart 3 månader.

Sen under dagen så har han varit riktigt pratglad, han sitter och pratar och underhåller sig själv i riktigt långa stunder. Uhh uhh uhh.. Morfar va förbi så de va kul att han fick se hur han sparkar pratar och håller på. Det är nog inte så lång stund tills han kan sitta i hoppgungan

hundmässa

Publicerat: 2010-12-20 | 10:45:48 i Allmänt

igår va vi på hundmässa i stockholm. De va väldigt sjönt att ha en dag för sig själv när man inte behöver tänka på blöjor mat och sovtider. Men ja klarade mig inte helt undan, eftersom river inte va med vart ja ju tvungen att pumpa ut mjölken, lät väl väldigt konstigt inne från toan när ja höll på, pshy.. pshy.. pshy..
Men men roligt hade ja iaf, shoppade lite och kollade på freestyleuppvisningar och lite på utställning.
  
Ja kom hem med ett hundtäcke, som tyvärr va för litet (st 35 om nån vet nån som vill ha). Ett koppel,en ID-bricka utifall moa rymmer, lite hundgodis. Men ja vart lite intresserad av att börja köpa hundfoder med hemleverans, beställde man för över 900kr va leveransen gratis och annars kostade de 19kr. De säljde de sju vanligaste hundfodersmärkena med alla deras smaker.

De hade gått riktigt bra för River och fredrik. Och dessutom hade farmor kommit förbi en stund och busat lite.
 

Nu på mårgonen har River suttit i sin gunga, som ni ser på kortet tränar han på att lyfta på benen. De verkar som om benen lyfts när han drar åt sig armarna för han gör de samtidigt hela tiden.


Hårdag

Publicerat: 2010-12-15 | 18:52:54 i Allmänt

Idag har jag haft lite tid för mig själv. Jag vaknade och åkte in till frisören till kl 10 och där vart jag kvar till 5 över halv 2. De va riktigt sjönt att bli ompysslad så där. Eftersom jag har varit mörkhårig så pass länge är den mörka färgen väldigt envis. Så när vi blekte det kunde vi inte göra det så ljust som jag hade önskat mig. Men de här blir en bra början, så kan vi göra mer nästa gång. Sen la vi i en intensivtoning i grunden med och blandat med ljusare slingor. håret klipptes sen bara upp lite gran.
kom hem strax efter 2 och då va River jätte hungrig. Grabbarna hade klarat sig fint utan mig. De hjälpte ju lite att ja hade pumpat ur en måltid åt han.
Känns lite ovant, men ja vill verkligen bli lite ljusare framöver. Ja känner även för att byta ut mycke av garderoben. Synd bara att de kostar så mycke.


Högbo

Publicerat: 2010-12-12 | 21:53:11 i Allmänt

Idag har jag, River, Carina och wilma varit i högbo på julmarknad. De va grymt mycke folk där och nästan alla parkeringsplatser va upptagna, så vi fick stå längst ner mot bastun. Vi tog en vända runt bland stånden, kollade på hästana och tomten. Men de va så himla kallt så vi köpte bara lite godis och åkte hem sen. Jag och Carina tok frös om händer och fötter trotts att vi va varmt klädda. Men wilma tyckte att det va lagomt väder för att vara utan vantar. Carina kämpade tappert för att hon skulle ha på sig någonting, men va ska man göra när de små vet bäst :)
  


Tidig julklapp

Publicerat: 2010-12-12 | 10:57:48 i River

Vi har redan tjuvstartat julen, vi va till valbo här om dan och trängdes i julruchen och åt julbord med pensionärerna på ikea.  Påvägen hem därifrån stannade vi till i forsbacka och kollade på en babygunga från blocket. Gungan vart ett riktigt bra köp (300kr), och River tycker att den är jätterolig. tänkte att jag skulle kunna få mer gjort här hemma om jag kan släppa honom en stund.


RSS 2.0