Varning för virus

Om de kommer fram ett program som heter Personal Security som anger sig för att vara ett virus program. Det visar även en massa blinkande filer som skall vara virus på din dator. Ta det lugnt det är ingen fara, viruset kommer inte förstöra några filer. Man kan rädda ex kort och filmer som man har på datorn, genom att bränna ut de. viruset förflyttar sig bara med program. Det är viruset själv som lurar dig. Datorn kommer bli seg och den kan blockera vissa internetsidor som man går ut på.

Man blir lite stressad, för programmet säger att man har utsats för "trojaner" gömda virus som kan ta alla era koder och så vidare. Programmet har hittat virusena och trojanerna. det ända man behöver göra är att köpa licensen för programmet, registrerings nyckeln.
de vill att man ska lämna adressuppgifter, kortkod och de man brukar lämna när man köper någonting via nätet.

Gör inte det, Lämna inte ut någonting, de försöker bara ta era uppgifter så de kan handla på erat kort eller någonting sådant.

 Viruset är så smart att det gömmer sig för de vanliga antivirusprogrammen, jag har både windws defender och norton antivirus och ingen av de hittade något fel på min dator. Efter att ha pratat med IT-avdelningen så fick jag hjälp att ladda hem olik program för att göra gratis scanningar via nätet. Tror jag använde windows live någonting, inte riktigt säker.
 
Gör så om ni får de:
* gå in via google och sök efter verktyg som ska ta bort viruset,
* hittar du någonting, så googlar du på de programmet för att se om någon skriver att de är ett riktigt program eller ett nytt virus. skulle typ wikipedia eller något sådan sida säga att de är på riktigt så är de helt klart de.
* om du nu litar på programmet gör du deras scanning
* många olika program kräver att man ska köpa licensen efter att de har hittat felen. de kan ni avinstallera och försöka igen.
* starta om datorn och håll på så tills viruset inte längre finns kvar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback