Juldagen

Vi har haft en bra start på julveckan, på tisdagskvällen tjuvstartade fredrik och jag med ett julklappsbyte. jag fick en wii balaceboard av frewdrik och han fick sin egen klocka som hade varit inne på service (bra byte va).

sen i onsdags va vi hem till farmor och farfar och käka julmat med pappa. Som vanligt va de mycke mat, god mat. vi åt och åt tills vi va tvungen att knäppa upp byxorna för att ge plats för mer. senaps sillen är någonting som ja tycker mer och mer om... mmm
sen delade vi ut julklapparna. farmor och farfar fick teaterbiljetter till "liket som visste för mycke" som kommer gå i vår i sandviken. pappa fick en ny trådlös telefon, en tröja och lite mer som ja inte kommer ihog. ja och fredrik fick pengar till den nya matgruppen och choklad.
sen fikade vi lite och satt och prata till hon blev efter 12-slaget. då fick vi tacka för oss och bege oss hem till våra pälsklädda vänner.

igår på julafton va vi hemma hos mamma och firade med de och mormor och morfar. och då fick ja äntligen visa jonas va han fick i julklapp. ja är lite nybörjare på de där med julklappsrim, men de är kul att skriva någonting. på jonas skrev ja ungefär: Gissa va de är, 1. Vad säger grodan? 2. öppna och hitta fler ledtrådar. i paketet va de en morrot, hö och pellets (kaninmat). han gissade rätt och då sa ja åt honom att gå upp på sitt rum och där satt torsten och väntade på honom. Ja tror att han vart lika glad som ja hade tänkt de.
mormor och morfar fick en varsin julälg av jonas och så hade vi alla skänkt pengar via unisef för att hjälpa barn att bli kvitt polio och mässlingen. totalt 200 doser poliovaccin som kommer hjälpa ungefär 66 barn i nigeria och 100 doser mässlingsvaccin som hjälper barn från 47 länder.
mamma och mattias fick choklad, och en liten bit av kaninen (toabyten och sånt och like kärlek) och pengar. ja och fredrik fick en varsin fleece-tröja, pengar, en fin köksklocka, en skinkgaffel och några kluriga pusselgrejer.  och så fick fredrik en massa kallingar och strumpor av mig (kul va). de va säkert mer men ja kommer inte ihog nu.

idag skulle vi vara hos fredriks morfar, men tyvärr vart han sjuk så vi blir hemma. ja har varit ute och gått, men ja tror ja ska ta en åktur snart. vart ja hamnar får vi se.

imån ska vi hem till fredriks föräldrar och äta ännu mera god mat. de blir kämpigt för oss att jobba bort alla kilon sen. men som tur är har vi ju en personlig tränare nu (min julklapp från fredrik). som han sa: "Nu börjar de bli mycket att älska, hoppas de här kan hjälpa dig med din hälsa"


Kommentarer
Postat av: Anonym

tack för en bra kväll,men en annorlunda julafton,saknaden är så stor.men mikael är alltid med oss.älskar dig.mamma jag ska kämpa orkar tack vare er.

2009-12-25 @ 21:00:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback