Astrid Lindgren

nu är de ju så att jag är en av alla de som beundrar astrid lindgren, för sina filmer och sagor. Oavsätt vilken ålder jag har haft så har jag alltid kollat på hennes filmer när de är på tv eller på band. men igår upptäckte jag att jag har missat en madicken film. en hel film på ca en och en halv timme som ja inte har sätt någonting om.

"Du är inte klok Madicken" heter den. den handlar bland annat om, första maj firande vid kasen, då en av madickens nya sandaler blir inkastade mot elden av mia (en i hennes klass som hon alltid tjafsar med), de ska på flygplans uppvisning där madicken och hennes pappa ska få åka med piloten för att pappan hade hjälpt honom så mycke, men då låter madicken abbe åka istället för de, då hon vet hur mycke han älskar flygplan. borgmästaren flyger också men skiter på sig vid en loping.

abbe får lunginflamation och de är rädda tt han kommer dö, pappa nilsson ber madicken be åt de utifall gud skulle lyssna mer på ett oskyldigt barn istället för en gammal fyllgubbe.

Abbes kaniner "morsan" och "farsan" får ungar, men de va farsan som födde de, men döpt är döpt. abbes papp sätter upp en rävfälla i staketet så inga rävar ska komma och skrämma ungarna, men som ordspråket "sätter man upp en fälla åt andra, hamnar man oftast själv däri".

alva skulle gå på en bekants bröllop och fick en fin klänning av emma (madickens mamma) som hon skulle kunna ha och dansa i. men när bröllopet vart inställt bjöd de med alva till välgörenshets balen i stället så hon skulle få dansa i klänningen. den fisförnäma tanten som höll i balen vart inte glad när de hade med sig tjänstefolket till balen så då pratar hon skitsnack inför alla karlarna på balen så ingen skulle bjuda upp alva.
när balen börjar gå mot sitt slut sitter alva nästan och gråter, madicken går utför hon orkar inte se alva så, och där ute satt sotarn (finaste karln i stan enligt alva, men dock gift) när han får höra så går han raka vägen in sotig och trallande och så går han raka vägen fram till alva och bjuder upp henne. 

i filmen så blir madickens mamm gravid och i slutet av filmen kommer barnet.



de handlar om mycke mer, men om ni känner igen något av detta säg till, för ja vart väldigt paff när ja hittade en film som jag inte hade sätt. 

Kommentarer
Postat av: Karin..

Haha Hur kan du ha missat den..? Det är ju typ den mest kända av Madicken filmerna.. d: Skruttan..!!

2009-12-30 @ 21:05:04
Postat av: sandra

nej, de är inte den vanligaste! MAdicken på junibacken är film nummer ett och du är inte klok madicken är film nummer två. i ettan stoppar elisabeth en erta i näsan, de firar deras mammas födelsedag i en kohage, abbe skaffar sina kaniner morsan och farsan, abbe spökar i spökhuset som greve abbe krok, och de slutar med att alva slår honom. och så vidare och så vidare.. men ja de är nog ett under att jag har missat eller glömt den

2010-01-02 @ 19:58:45
Postat av: Sofie

HÖRRU!!! Nu vill vi ha lite uppdatering här ;)

Kram

2010-01-13 @ 14:12:09
URL: http://joemysis.webs.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback